Σχετικά με την Ιατρό


Η Δρ ΕΥΑ Α. ​ΔΟΥΒΑΡΑ PhD, είναι Ιατρός και Ειδικευμένη Χειρουργός ​Οδοντίατρος με Ειδίκευση στην Οδοντιατρική Προσθετολογία και Αισθητική Οδοντιατρική, Εξειδίκευση στα Οδοντιατρικά ​Εμφυτεύματα και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Μπέργκεν ​Νορβηγίας.

Έχει ειδίκευση επίσης στην Παιδοδοντία και στην Περιοδοντολογία - New York College of Dentistry, USA,

στην Γναθοχειρουργική - Πανεπιστημιακό Τμήμα Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΓΝΑ Ευαγγελισμός,

στην Οδοντιατρική Ογκολογία - Peter Mac and the Sir Peter Mac Callum Department of Oncology / The University of Melbourne , Faculty of Medicine, Dentistry and Health Sciences, Μελβούρνη, Αυστραλίας.


Αναλαμβάνει κατ' εξοχήν τα δύσκολα και περίπλοκα περιστατικά τα οποία με επιμέλεια, διαρκή αναβάθμιση γνώσεων και συστηματική επιμελή εργασία ​έχε​ι ​θεραπεύσει και έτσι συνεχίζει έως σήμερα, πλουτίζοντας το ρεπερτόριο των επιστημονικών αποδόσεων της, με στόχο την αναβάθμιση της Οδοντιατρικής και Συνολικής Υγείας των συ​ν​ανθρώπων​ μας.​ Αυτός είναι ο λόγος που στη πορεία της ​καριέρα​ς​ της διακρίνεται σαφώς ένας​ δυνατός, πολύπλευρος​ κορμός​ δραστηριοτήτων όπου παντού έχει αναδειχθεί​.

Την ενέπνευσε το περιβάλλον που ανατράφηκε καθώς και το περιβάλλον όπου αργότερα βρέθηκε για να λειτουργήσει δημιουργικά. Είχε ως υπόδειγμα τόσο επιτυχημένους γονείς και​ συγγενείς της αλλά και οικογενειακούς φίλους στον ιατρικό χώρο και νομικό χώρο​. Με ταλέντο, επιμονή και σκληρή εργασία έκανε τα όνειρα της πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι με την συνολική ​αδιάλειπτη ​δράση της ξεχώρισε διαπρέποντας και στο εξωτερικό και σήμερα βρίσκεται στη λίστα ιατρών σε εταιρείες και πρεσβείες.

Έλκει την καταγωγή της από την Πάτρα και τα Ιωάννινα ​ με πατέρα Νομικό ο οποίος επίσης είχε εισέλθει στην Νομική Σχολή Αθηνών 4ος κατά σειρά και έφθασε στην κορυφή της σταδιοδρομίας του. Η μητέρα της σπούδασε στη Γαλλία Δημόσιες Σχέσεις και έθεσε τις γνώσεις και τα ταλέντα της σε εφαρμογή μέσα από την Υπηρεσιακή της αρμοδιότητα στην ακατάπαυστη συνεργασία με τους ανά τον κόσμο Ομογενείς. ​​

Οι πρόγονο​ι και οι συγγενείς της Εύας έχουν διακριθεί στην Ελβετία και στη Γαλλία στο χώρο των επιχειρήσεων.

Από την ​εξαιρετικά νεαρή ηλικία 5 ετών έδειξε να έχει έφεση και ταλέντο στη διαρκή υψηλόβαθμη παιδεία αλλά και πολύπλευρη μόρφωση και ξεχώρισε. Τα ενδιαφέροντα της ξεκινούσαν από την Ιατρική επιστήμη, τις καλές τέχνες και τα γράμματα έως την μελέτη ξένων Πολιτισμών, Ψυχολογία και Φιλοσοφικά Συστήματα.

Υπήρξε η πιο νέα ταλαντούχα μαθήτρια με το υψηλότερο βαθμό απολυτηρίου του νομού ​Αττικής.

Η Εύα είχε επιλέξει από πολύ νωρίς την Οδοντιατρική Επιστήμη εμπνευσμένη από τον οικογενειακό Χειρουργό Οδοντίατρο και Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών Προληπτικής Οδοντιατρικής Μπάμπη Παναγόπουλο.

Ενώ ακολουθούσε την Θεωρητική κατεύθυνση, από αγάπη για την Αρχαία Ελληνική και Λατινική Γραμματεία,​ υπήρξε το παιδί θαύμα που εισήχθη 4η κατά σειρά στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με Υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Ωστόσο η Εύα με το ανήσυχο πνεύμα είχε ήδη εισαχθεί παράλληλα επίσης κατά σειρά με κατατακτήριες εξετάσεις και στο Πανεπιστήμιο Claude Bernard - Lyon - FRANCE, όπου και ολοκλήρωσε τα δυο πρώτα έτη με Γενική Ιατρική κατεύθυνση και επέλεξε τον Οδοντιατρικό προσανατολισμό στο τρίτο έτος των σπουδών της στην Γαλλία.

Η αγάπη για την Ελλάδα την επέστρεψε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με Υποτροφίες από το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ για κάθε έτος σπουδών στην Ελλάδα από όπου και αποφοίτησε το 1983.

Προτίμησε να συνεχίσει με το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και να αποδεχτεί την πρόταση του Πανεπιστημίου – Οδοντιατρικού Ινστιτούτου του Bergen Νορβηγίας - Universitetet i Bergen, Dental fakultet. για ​παράλληλη συνεργασία ως Μεταπτυχιακή Υπότροφος ως εξαίρεση και ιδιαίτερης αντιληπτικότητας άτομο. Το 1998 της προσεφέρθη το ξεχωριστό για το ενδιαφέρον του ​Θέμα Διδακτορικής Διατριβής από την Οδοντιατρική σχολή του ​Bergen Νορβηγίας, με διαμεσολάβηση του εκλιπόντος Τακτικού καθηγητή της Πύρρου Δημητρίου, σε συνεργασία με το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ως η πλέον κατάλληλη Μεταπτυχιακή Υπότροφος προκειμένου να διεξάγει την δέουσα έρευνα στο θέμα "Κοινωνικοί και Ψυχολογικοί Παράγοντες που επηρεάζουν την αποδοχή Ολικών Προσθετικών Αποκαταστάσεων σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας" σε στενή συνεργασία με το διάσημο Νορβηγό Καθηγητή ​- Ερευνητή του Bergen University, Prof. Einar Berg.

Μελέτησε διεξοδικά τις διαφορές που προκύπτουν ανάμεσα σε διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, με διαφορετική Παιδεία και διαφορετικές οικογενειακές σχέσεις και για πρώτη Διεθνώς φορά τεκμηρίωσε ερευνητικά τον Όρο ΠΟΙOΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

Αυτή η επίπονη εργασία οδήγησε στην επιβράβευση της από τον καθηγητή /ερευνητή Einar Berg και από ​το Πανεπιστήμιο του Bergen, καθώς ​και την αναγόρευσή της ως Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών ​και Bergen - Norway ​με ΑΡΙΣΤΑ Ομοφώνως το 2004 οπότε και της προσεφέρθη επισήμως έμμισθη βαθμίδα στο Πανεπιστήμιο ως πρώτη κατά σειρά στην Πανεπιστημιακή Επετηρίδα.

Η εκτενής έρευνά της παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο ετήσιο ερευνητικό Συνέδριο I.A.D.R. το 2004 - και πάλι κατά σύμπτωση στο Bergen Νορβηγίας - ​όπου διακρίθηκε και βραβεύτηκε ​, έγινε δε το επίκεντρο της προσοχής από άλλες Ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων Διεθνώς οδηγώντας σε πολλαπλές ανά τον κόσμο συνεργασίες.

​Παράλληλα έχει ολοκληρώσει την Ειδικότητα της Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό τμήμα του ΓΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ.

Έχει συμμετάσχει ενεργά τόσο στις δραστηριότητες της κλινικής Παιδοδοντίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και στις δραστηριότητες της Κινητής Μονάδας του Πανεπιστημίου και τελικά μετέβη στις Η.Π.Α. New York University όπου ολοκλήρωσε τις ειδικότητες επίσης της Παιδικής Οδοντιατρικής και Περιοδοντολογίας.​


Επιπλέον, ολοκλήρωσε το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Εμφυτευματολογίας το 2009 και έκτοτε συνεχίζει με συνεχή επιστημονική αναβάθμιση μέσα από Διεθνή Σεμινάρια σχετικά με την Οστική Ανάπλαση και τις νεότερες εξελίξεις στην Περιοδοντολογία και τα Εμφυτεύματα.

Το συνολικό ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο την οδήγησε επιπλέον των άλλων στην παρακολούθηση 4ετών σπουδών Ψυχοσωματικής Ιατρικής και Ψυχανάλυσης στο Ινστιτούτο WILHELM REICH.

Είναι Επιστημονική Συνεργάτης του Ινστιτούτου ΚΑΡΟΛΙΝΣΚΑ ΣΟΥΗΔΙΑΣ - KAROLINSKA INSTITUTET - όπου επί του παρόντος παρακολουθεί το μεταπτυχιακό της στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.

Έχει παρακολουθήσει από το 2009 έως το 2012 Οδοντιατρική για Ογκολογικούς Ασθενείς στο Peter Mac and the Sir Peter Mac Callum Department of Oncology / The University of Melbourne , Faculty of Medicine, Dentistry and Health Sciences, Μελβούρνη, Αυστραλίας.

Είναι μέλος των Εθελοντών Ιατρών των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ με εμπειρία στην Αφρική και τις εμπόλεμες ζώνες της Ασίας.

Έχει ολοκληρώσει το 2ετές Διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ στο I.C.M.A.R.T. (International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques) Brussels, Belgium.

Έχει εκπαιδευτεί σε εναλλακτικές θεραπευτικές - Mastership Reiki USUI - και ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Ιατρική Ομοιοπαθητική. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια ​και μετεκπαιδευτικά ​προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει ενεργά με παρουσιάσεις σε Συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και έχει κάνει δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά περιοδικά.

Ανήσυχη, υπερδραστήρια, με εξαιρετικά καινοτόμες απόψεις και εφοδιασμένη ​με τις γνώσεις της, εργάστηκε ως οδοντίατρος για το προσωπικό Διεθνών Ομίλων στην Ελλάδα και σε ιδιωτικές κλινικές της Γαλλίας, Σκανδιναβίας και Ελβετίας.​

Το ιατρείο στην Αθήνα έχει ιδρυθεί από το 1983 μεριμνώντας ώστε κατά τις μακρές απουσίες της στο εξωτερικό να καλύπτεται από έμπειρους, εξειδικευμένους συναδέλφους. Έχει αποκαταστήσει και θεραπεύσει πάνω από 50.000 περιπτώσεις οδοντοστοματολογικών προβλημάτων.

Ο σκοπός της είναι να δώσει έμφαση στην Ποιοτική Αναβάθμιση της οδοντιατρικής υγείας των Ελλήνων. Προσφέρει υπηρεσίες Εξατομικευμένης οδοντιατρικής θεραπείας όπου, συσχετίζει την οδοντική παθογένεια με την Γενική Υγεία του ασθενή καθώς και με τα ιδιαίτερα Ψυχολογικά του χαρακτηριστικά και θεραπεύει πολύπλοκα περιστατικά.

Στόχος της είναι η Ολική αποκατάσταση του Μασητικού συστήματος και της Αισθητικής του Προσώπου σε συνδυασμό πάντα με τη Μέριμνα και τη δραστική συμμετοχή της στην Συνολική Υγεία του ανθρώπου.

Ιδιαίτερο επίτευγμα για εκείνη είναι το γεγονός ότι βρίσκεται στη λίστα ιατρών σε Προξενεία, ​Ξένες Εταιρείες και έχει ασθενείς άτομα από το χώρο των καλών τεχνών, καλλιτέχνες, ηθοποιούς και αναγνωρισμένους επιχειρηματίες. Προάγει τον τουρισμό στην Ελλάδα, οργανώνει ετήσια σεμινάρια σχετικά με τις εξελίξεις στην επανορθωτική συντηρητική οδοντιατρική αλλά και σχετικά με την Ψυχοσωματική Θεραπευτική.

Έχει τεράστια εμπειρία σε όλες τις τεχνικές της οδοντιατρικής αναδόμησης δοντιών και Συνολικής Στοματικής Αποκατάστασης. Εστιάζει στο πλέον σωστό συντηρητικό τρόπο αποκατάστασης του ίδιου του δοντιού και της ρίζας του, επιμηκύνοντας την παραμονή του φυσικού δοντιού στο στόμα.

Ένας αξιοσημείωτα μεγάλος αριθμός ασθενών προσέρχεται στο ιατρείο της για επανορθωτική οδοντιατρική μετά από προηγούμενες αποτυχημένες Προσθετικές αποκαταστάσεις και προβλήματα σύγκλησης.

Εναρμονίζει την λειτουργική αρχιτεκτονική του στόματος με την πλαστική χειρουργική προσώπου για την επίτευξη Αρμονικού αλλά Φυσικού αποτελέσματος ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, Φυσικά Λαμπερού αποκατεστημένου χαμόγελου και μέσω αυτών αποδίδει Υψηλό Επίπεδο ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ σέ κάθε ασθενή της.


Δίνει εξέχουσα σημασία στην Εναρμόνιση Σωματικής και Ψυχικής Υγείας. ​

Είναι μέλος στην Ελληνική Προσθετική Εταιρεία, στην Ελληνική Εταιρεία Οστεοενσωμάτωσης, στην Ελληνική Στοματολογική Εταιρεία, στήν Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Έρευνας, στην Γηριατρική & Γεροντολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών, Επ.μέλος στο Βρεττανικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο και υπάγεται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ανήκει στους φίλους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Μουσείου Γουλανδρή και είναι ενεργό μέλος Διεθνών Φιλανθρωπικών Οργανισμών.

Αγαπημένες της ασχολίες τα απρόσιτα ταξίδια, η ιστιοπλοΐα, η ορειβασία, η μουσική, τέχνες και γράμματα, η βοτανοθεραπευτική, η εθελοντική και η φιλανθρωπική δράση, η μελέτη της Πυθαγόρειας Φιλοσοφίας , η μελέτη θρησκευτικών αρχείων, η διακόσμηση σπιτιών και ο σχεδιασμός εκλεκτών ρούχων που κατασκευάζονται κατά αποκλειστικότητα για μεμονωμένα άτομα.

Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Σουηδικά


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Δρ Εύα Α. Δουβάρα.

Τηλ: 210 7224224 - Κιν: 6932 486648