Το Παιδί μου στον Οδοντίατρο. Πότε & Πως;


Όσο νωρίτερα έχει το παιδάκι μας επαφή με την οδοντιατρική φροντίδα, μόνο όφελος θα υπάρχει τόσο για αυτό το ίδιο αλλά και για τούς γονείς. Πολλά μελλοντικά προβλήματα θα αποφευχθούν τελείως ενώ υπολογίσιμο είναι και το κόστος Παιδοδοντιατρικών Θεραπειών ή Εφηβικών Θεραπειών πού δεν θα χρειασθούν αργότερα, εκτός φυσικά από τις απαραίτητες Εξάμηνες ή Ετήσιες προληπτικές θεραπείες: καθαρισμός, ουλίτιδα, στοματίτιδα, εμφράξεις οπών & σχισμών χωρίς τρόχισμα, φθοριώσεις έως 18 ετών.

Η Αμερικάνικη Παιδοδοντική Ομοσπονδία συνιστά το πρώτο έτος της Ζωής τού κάθε παιδιού ως το πλέον κατάλληλο για την πρώτη του επίσημη Οδοντιατρική Επίσκεψη.

Έως τότε, αλλά και στην συνέχεια τής πρώιμης παιδικής ηλικίας, επισκεφθείτε τον Οδοντίατρό σας μαζί με το βρέφος σας, ή το ανήλικο παιδάκι σας, στην ηλικία ήδη τού νηπιακού σταθμού.


Μην το αφήνετε - όπως συνηθίζεται - στην φύλαξη των παππούδων ή τού /τής συζύγου.

Ξεχάστε την γνωστή αγχωτική δικαιολογία "Δεν έχω πού να αφήσω τα παιδιά" όσο μικρά και αν είναι. Φέρτε τα παιδάκια σας συχνά μαζί σας στις Οδοντιατρικές σας επισκέψεις και εμείς τούς επιτρέπουμε πάντα να παρακολουθούν.

Εάν βαρεθούν, το ιατρείο μας διαθέτει ξεχωριστό, ασφαλή χώρο όπου μπορούν να παίξουν, να παρακολουθήσουν παιδικές ταινίες (φέρτε μαζί σας την αγαπημένη τους, εάν θέλετε), διαθέτουμε παιδικά βιβλία και αναψυκτικά, πάντα με την επίβλεψη της βοηθού της Οδοντιατρικής μας Κλινικής.

Μην αφήνετε να σάς διαφεύγει το γεγονός ότι τα μικρά παιδιά διαθέτουν εξαιρετική αντίληψη, μεγάλη περιέργεια και ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.

Αφήστε τα να σας παρακολουθήσουν κατά την ώρα τής εργασίας χωρίς πολλά σχόλια. Ακόμα και εάν εσείς έχετε φόβους εμείς θα σάς βοηθήσουμε να τούς δώσετε να καταλάβουν πώς βρίσκεστε στον/στην Οδοντίατρο γιατί κάνετε κάτι ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ.

Αφήστε τα να ρωτήσουν. Θα τούς απαντήσουμε μαζί σας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Θα τα αφήσουμε να διασκεδάσουν λίγο.

Σιγά σιγά θα εξοικειώνονται με το περιβάλλον τού Ιατρείου και με τον Οδοντίατρο.

Διαβάστε τους παιδικά βιβλία για τα δοντάκια, για την τερηδόνα, για την Στοματική καθαριότητα.

Φροντίστε να βουρτσίζετε μαζί τους τα δόντια σας ή απλά να σάς παρακολουθούν. Τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται τους μεγάλους με τον πλέον πιστό τρόπο. Αυτό τα κάνει να αισθάνονται ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ. ΕΠΑΙΝΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΤΕ ΤΑ. Δώστε τους την ευκαιρία να απολαύσουν το κατόρθωμά τους!


Επιπλέον, προσέξτε την διατροφή σας και τούς διατροφικούς συνδυασμούς καί ΔΩΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ .

ΚΑΝΩ - ΛΕΩ - ΔΕΙΧΝΩ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ, ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΤΟ, ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ και θα εκπλαγείτε.

Μην αφήνετε φίλους και παππούδες να τούς χαλάνε τα όσα ΣΩΣΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ. Ας επιλέξουν άλλα δωράκια.

Φορέστε τους Οδοντιατρικό προστατευτικό Νάρθηκα (τόν ετοιμάζει ο Ειδικός Οδοντίατρος) όταν γυμνάζονται ή κάνουν σπορ.

Ίσως όταν μεγαλώσουν να έχουν τόσο καλή άποψη για την Οδοντιατρική πού να σας ανακοινώσουν ότι θα ΓΙΝΟΥΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ! όπως ακριβώς συνέβη και στην Δρ Εύα Δουβάρα, όταν όλα ξεκίνησαν ιδανικά σχεδόν από την πλέον τρυφερή της ηλικία !!!

Αγάπησε την Οδοντιατρική και έφθασε να κατακτήσει τόσες ειδικότητες και ακόμα ξεχωρίζει για το ακατάπαυστο ενδιαφέρον της σε κάθε τι Επιστημονικά Νέο ανά τον κόσμο.

Μήπως τα παιδιά μας είναι εκκολαπτόμενοι και πολλά υποσχόμενοι Χειρουργοί Οδοντίατροι με ατελείωτα ταξίδια στους κόσμους τής ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ;


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Δρ Εύα Α. Δουβάρα.

Τηλ: 210 7224224 - Κιν: 6932 486648